Kom jij in aanmerking voor ‘NOW’?

Met de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) krijgen ondernemers financiële

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Met de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) krijgen ondernemers financiële ondersteuning tijdens de coronacrisis. Door middel van webinars over de diverse corona-regelingen zorgen wij dat we helemaal op de hoogte blijven. Zo kunnen wij jullie op de best mogelijke manier adviseren. Heb jij hulp nodig bij de aanvraag van deze regeling of een van de andere regelingen. Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag.

Wanneer kan ik een tegemoetkoming aanvragen?
In algemene zin geldt dat ondernemers enkel een aanvraag doen als ze de financiële steun echt nodig hebben. Er wordt daarmee een beroep gedaan op het goed vertrouwen van de Nederlandse ondernemers. Daarnaast geldt o.a. voor de regeling rondom werktijdverkorting dat het bedrijven ten minste een omzetverlies van 20% moeten hebben.

Toch is hulp uit dit noodfonds niet zo vrijblijvend als het lijkt, en dat is maar goed ook natuurlijk. De controle op de gegeven steun vindt veelal achteraf plaats. De overheid vraagt ondernemers, maar ook verenigingen en stichtingen dan om een accountantsverklaring waaruit blijkt dat de aanvraag terecht was.

Wat is achteraf blijkt dat je te veel hebt ontvangen?
Als achteraf blijkt dat je te veel óf misschien zelfs te weinig financiële steun hebt ontvangen wordt dit gewoon verrekend. Te veel ontvangen steun zal men terug moeten betalen, te weinig ontvangen steun wordt alsnog betaald.


Maar wat nu als jij niet in aanmerking komt voor ‘NOW’?

Helaas zijn er ook ondernemers die niet in aanmerkingen komen voor deze regelingen, toch kunnen zij ook financiële problemen krijgen als gevolg van het coronavirus. Daarvoor heeft de overheid een de Borgstellingskrediet in het leven geroepen. De overheid staat zelf voor 75% garant voor deze lening.  Voor een succesvolle en snelle afhandeling van de aanvraag dienen een aantal stukken verstrekt te worden ter onderbouwing van dit krediet. Hierbij is het handig als blijkt dat er een accountant bij de aanvraag is betrokken. Voor het aanvragen of het assisteren bij de aanvraag kunnen ondernemers bij ons terecht.

Meer informatie?
Op onze website is sinds kort een PDF download beschikbaar met meer informatie met betrekking tot de corona maatregelen. Je vindt de PDF onder het kopje nieuws > informatie.

Paul Philipse

Bron: Wed, 08 Apr 2020 10:32:38 +0100

More To Explore